Pagina laden...

De beste kennismaking met homeopathie is de homeopathie zelf

Veel mensen zijn bekend met een aantal EHBO medicijnen zoals arnica, calendula en hypericum, welke verlichting en herstel geven bij blessures of na operaties. Verstandig om in huis te hebben. Geinteresseerden kennen de zogenoemde kindertypes, dit zijn verwijzingen welke soort medicijn bij een type kind past. Goed voorschrijven van deze medicijnen valt al buiten de zelfmedicatie. In totaal zijn er duizenden homeopatische medicijnen, hoe beter het voorschrift, hoe beter de genezing. Goede kennis vraagt een professionele studie. Nederland loopt gelukkig al jaren voorop wat betreft opleidingen en daarnaast bestaat er zeer goede internationale scholing.

De analyse en oplossing in de beschreven voorbeelden is gebaseerd op nieuwe en veelbelovende inzichten die de laatste jaren door Jan Scholten ontwikkeld zijn. Bijvoorbeeld de Lanthaniden, die de tot nu toe slecht behandelbare ziektes zoals autoimmuun ziektes kunnen verlichten of genezen.

In het algemeen kan je zeggen dat een behandeling met klassieke homeopathie het gewenste, optimale resultaat heeft, als a) de klachten verdwijnen
b) er een verbetering is in de energie
c meer rust komt
d) de ontwikkeling zijn gezonde verloop neemt

Nu zijn ontwikkelingsfases bij een kind goed herkenbaar en vergelijkbaar, maar ontwikkeling gaat het hele leven door. In volwassen is meer dan eens een deel van de ontwikkeling geremd of zelfs stil blijven staan vanaf de vroege kinderjaren. Gevoeligheid wordt overgevoeligheid of zelfs kwetsbaarheid, wat de bases kan zijn voor lichamelijke of emotionele klachten. Wonderbaarlijk en geruststellend (!) is dat homeopathie hier verandering in kan brengen en er voor zorgt dat naast gezondheid ook de ontwikkeling en de persoonlijke groei weer een kans krijgen. Een homeopatische behandeling kan er voor zorgen dat de ontwikkeling weer zijn natuurlijke loop neemt. Homeopathie maakt je op een gezonde manier weer beter.

Homeopathie maakt je op een betere manier gezond !